вторник, 7 юли 2020 г.

Чийзкейк с къпини


В сезона на къпините може да се подсладим с едно такова изкушение.



Продукти за основата

200гр. бисквити
150 гр. масло

Продукти за крема:
200гр. течна сметана за разбиване-студена
5 с.л. пудра захар
400гр. извара
250гр. рекота
100гр. захар
50мл.прясно мляко +1,5 пакет желатин

за пюрето
1 купа къпини +1 каф.чашка захар
1/2 пакет желатин с малко студена вода

Приготвяне:
Първо започваме с къпините-слагат се в малка тенджерка и ако имате време ги оставете докато се разтопи захарта за час,два.Ако не-слагате на котлона с малко вода  и след като заврат оставете за 15 минути.Сваляте от котлона ,изтиват и минавате през цедка пюрето.



Бисквитите се смилат в блендер на трохи и смесвате  с разтопеното масло .Изсипват се във форма 20см на дъното на която има хартия за печене.Прибирам в хладилника докато направя крема.Около стените слагам ацетатна лента-може да се изреже и от тънка папка.
Изварата  и рекотата се пасират с пасатор до гладкост с кристалната захар.Сметаната се разбива до твърди върхове с пудрата захар.Събират се в купа.Желатина се разтопява на ниска температура в микровълнова и се изсипва в сместа на тънка струйка.
Желатина за пюрето по същия начин и се изсипва в него.
Крема разделих в 3 купи като оставих едната бяла,в другата  1-2 лъжици пюре и в третата 3-4 лъжици.Останалата смес оставих за отгоре.
Изваждам формата от хладилника и слагам от различните кремове с лъжица

.


След това загладих с лъжица.


Прибрах в хладилника за 20 минути и изсипах останалото къпиново пюре.


Малко се раздроби основата,но нямахме търпение да го опитаме.



Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар