Продукти:
1 кг.ябълки
20гр. ябълки
канела
100гр. орехи
За тестото
4 яйца
450гр. захар
180мл. зехтин
80мл. портокалов сок
кората от портокала
ванилия
400гр. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
Приготвяне:
Ябълките се обелват и нарязват на парчета,поръсват се със захарта /50гр/,орехите и канелата и се оставят настрана.
В купа се разбиват яйцата и захарта,прибавя се зехтина ,порт. сок, и останалите продукти.
Форма за кекс 26 см се намазва с олио и поръсва с брашно.Аз използвах правоъгълна форма с хартия за печене.
Изсипва се 1/3 от тестото.
Отгоре се разпределат половината ябълки.
Пак тесто,ябълки и се завършва с тесто.
Пече се на 170-180 градуса до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар