събота, 2 октомври 2021 г.

Торта с шоколадов ганаш

 Диаметър 22см



Продукти за блата

4 яйца
140гр захар
20 г царевично нишесте
130гр брашно
50 г орехи-смлени (по желание)
1 ч.л. бакпулвер
щипка ванилин
*яйца при стайна температура


Печете във фурна, загрята до 180С за ~ 40-50 минути. Не отваряйте вратичката на фурната през първите 30 минути. Готовността на бисквитата може да се провери с дървена пръчка. Трябва да е напълно суха.



 След изпичане се охлажда ,увивам в прозрачно фолио и прибирам в хладилник.На следващия ден събирам тортата. Блата се реже на 3

 Крем:
1 кутия карамелизирано кондензирано мляко (стайна температура)
- 250 г масло ( стайна температура) 
500гр. маскарпоне

Сиропиране:
- 150гр мляко
- 30g захар (ако ви харесва по-сладка, количеството захар може да се увеличи до 100гр.

 Разбива се маслото с миксер и по малко се сипва от карамеленото мляко. Прибавя се и маскарпонето.По желание може да се залее и с ганаш както аз,може и без него.Блат,сироп,крем и така се завършва с крем.





Оставя се малко от крема за украса.Прибира се в хладилника за 1 нощ и след това извазва с крем.Пак се прибира в хладилника за половин час и се залива с ганаш.Прибира се пак за кратко в хладилника и се декорира с останалия крем.


Насладете и се!




Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар