Продукти за форма 18-28см.
Бишкоти-25броя
За крема
250гр. маскарпоне
125 гр. сирене крема
400гр. течна сметана
100гр.бял шоколад
За напояване на бишкотите-топло прясно мляко с какао.
100 гр. шоколад за поръсване.
Приготвяне:
В купа се начупва шоколада,прибавя се малко от течната сметана и 2 лъжици олио-разтопява се в микровълнова или на водна баня.
Отделно в купа се слага маскарпонето и крема сиренето ,малко течна сметана и всичко се разбива с миксер.Отделно се разбива останалата течна сметана и се прибавя към крема-всичко се обърква с шпатула.Ако трябва се добавя пудра захар-на нас ни беше добре на сладост.
Всяка бишкота се потапя в млякото от двете страни и се нарежда във формата.
Отгоре се слага половината крем.Пак бишкоти и крем и покрива с фолио.
Прибрах в хладилника за 1 нощ.
Свалих фолиото и поръсих с настърган шоколад.
Лек и ефирен десерт.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар