неделя, 9 януари 2022 г.

Торта с бишкоти за Бабинден

 



Продукти за форма 18-28см.

Бишкоти-25броя

За крема

250гр. маскарпоне

125 гр. сирене крема

400гр. течна сметана

100гр.бял шоколад

За напояване на бишкотите-топло прясно мляко с какао.


100 гр. шоколад за поръсване.

Приготвяне:

В купа се начупва шоколада,прибавя се малко от течната сметана и 2 лъжици олио-разтопява се в микровълнова или на водна баня.

Отделно в купа се слага маскарпонето и крема сиренето ,малко течна сметана и всичко се разбива  с миксер.Отделно се разбива останалата течна сметана и се прибавя към крема-всичко се обърква с шпатула.Ако трябва се добавя пудра захар-на нас ни беше добре на сладост.

Всяка бишкота се потапя в млякото от двете страни и се нарежда във формата.





Отгоре се слага половината крем.Пак бишкоти и крем и покрива с фолио.




Прибрах в хладилника за 1 нощ.

Свалих фолиото и поръсих с настърган шоколад.



Лек и ефирен десерт.



Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар