Една импровизирана домашна тортичка за 9-ти рожден ден на Ради.
С най-прекрасни пожелания за нея!
Продукти за блата:
2 яйца
тиквено пюре -сварена или печена тиква - 250гр.
захар - 175гр.
олио - 120гр.
брашно - 160гр.
бакпулвер - 6гр.
канела - 1 ч.л
Крем:
извара - 250гр.
течна сметана 33-35% - 200гр.
заквасена сметана-20%-400гр.
пудра захар - 100гр.
бакпулвер - 6гр.
канела - 1 ч.л
Крем:
извара - 250гр.
течна сметана 33-35% - 200гр.
заквасена сметана-20%-400гр.
пудра захар - 100гр.
Бурканче сладко от киви или друг плод.
Приготвяне:
В купя пресяваме брашното,добавяме захарта,бакпулвера и канелата-разбъркваме с тел.В друга купа слагаме яйцата ,тиквеното пюре,олиото и разбиваме с миксер.Прибавяме сухата смес и отново разбиваме с миксер докато се разтопи захарта.
Покриваме с хартия за печене тавата от фурната и изсипваме сместа-изглаждаме равномерно да е навсякъде.
Печем в затоплена фурна на 150 градуса 30 минути.
Оставяме блата да се охлади обърнат върху силиконова подложка или хартия за печене и се захващаме за крема.
В купа слагаме изварата и я пасираме.Прибавяме захарта и течната студена сметана.Разбиваме с миксер до пухкав крем.Разбиваме с вилица заквасената сметана и я добавяме към изварената смес.Ако не е достатъчно сладкък за вас,може да добавяте пудра захар .И така крема е готов.
Разделих крема на 2 и в една половинка добавих нарязани на дребно плодчета киви от буркана.
Събиране на сладкиша.
Взимаме блата и леко изрязваме от страни ,за да се изравни.
Следва втори блат,сироп върху блата и крем без плод.Заравних и покрих с прозрачно фолио.
Прибрах в хладилника за 1 нощ.
На другия ден украсих с крем -/може и без него/ и сложих на всяко парче сладко с киви.
Стана уникално вкусна тази домашна тортичка.
Да ви е сладко!
Ех, много е интересна и на вид, а сигурно и на вкус.
ОтговорИзтриване