Честит празник на влюбените и на виното!
Любовта е най-голямата сила. Тя е онова чувство, което ни разтърсва, пренарежда приоритети, мисли и желания. Тя ни кара да се вълнуваме, да мечтаем, да копнеем и да бъдем по-добри хора.
Продукти за тестото:
180 г масло на стайна температурааз смесих краве и кокосово
220 г фина захар или пудра захар
3 яйце
30 г какао
1 пакет ванилова захар
червена сладкарска боя -по желание
около 360 г брашно / брашно варира, вижте консистенцията на тестото, може да ви трябва малко повече/
1 пакет бакпулвер
щипка сол
КРЕМА
300 г крема сирене или фина извара
60 г пудра захар
60 мл течна сметана 35%
50 мл лимонов сок
1 ч.л екстракт от ванилия
+
150 г пудра захар за овалване/необходим е дебел слой отгоре
Приготвяне:
В купа прсяваме брашното и бакпулвера.В друга кума слагаме яйцата и захарта с маслото и разбиваме с миксер.Добавяме какаото и боята,пак разбиваме.Добавяме останалите продукти омесваме меко тесто .Завиваме със стреч фолио и пребираме в хладилника.
За крема-в купа пасираме изваратна или сиренето крема със захарта.Прибавяме студената сметана и разбиваме с миксер.В тавичка която се побера във фризера застиламе с прозрачно фолио и отгоре с лъжичка подреждаме топчета от крема.
Завиваме със стреч фолио и прибираме във фризера да стегне.
Взимаме от тестото-може и с лъжица за сладолед,оформяме топка и след това разстиламе на дланта.
Слагаме по една топчица от замразеният крем и покриваме с тестото и пак оформяме между дланите на топка.
Овалваме обилно с пудра захар
и подреждаме в тава покрита с пекарска хартия.
Печене в предварително загрята на 180ºC фурна за 12-13 минути.
Изваждат се на решетка да се охладят.
Чудни са, Живе!
ОтговорИзтриване