понеделник, 14 февруари 2022 г.

Червени напукани сладки





Честит празник на влюбените и на виното!


Любовта е най-голямата сила. Тя е онова чувство, което ни разтърсва, пренарежда приоритети, мисли и желания. Тя ни кара да се вълнуваме, да мечтаем, да копнеем и да бъдем по-добри хора.





Продукти за тестото:

180 г масло на стайна температурааз смесих краве и кокосово

220 г фина захар или пудра захар

 3 яйце 

30 г какао

1 пакет  ванилова захар

 червена сладкарска боя -по желание

около 360 г брашно / брашно варира, вижте консистенцията на тестото, може да ви трябва малко повече/

1 пакет бакпулвер

щипка  сол

КРЕМА 

300 г крема сирене или фина извара

60 г пудра захар

60 мл течна сметана 35%

50 мл лимонов сок

1 ч.л екстракт от ванилия

+

150 г пудра захар за овалване/необходим е дебел слой отгоре


Приготвяне:
В купа прсяваме брашното и бакпулвера.В друга кума слагаме яйцата и захарта с маслото и разбиваме с миксер.Добавяме какаото и боята,пак разбиваме.Добавяме останалите продукти  омесваме меко тесто .Завиваме със стреч фолио и пребираме в хладилника.

За крема-в купа пасираме изваратна или сиренето крема със захарта.Прибавяме студената сметана и разбиваме с миксер.В тавичка която се побера във фризера застиламе с прозрачно фолио и отгоре с лъжичка подреждаме топчета от крема.




Завиваме със стреч фолио и прибираме във фризера да стегне.
Взимаме от тестото-може и с лъжица за сладолед,оформяме топка и след това разстиламе на дланта.




Слагаме по една топчица от замразеният крем и покриваме с тестото и пак оформяме между дланите на топка.

Овалваме обилно с  пудра захар 

и подреждаме в тава покрита с пекарска хартия.





Печене  в предварително загрята на 180ºC фурна за 12-13 минути.



Изваждат се на решетка да се охладят.


Може да се направят и без пълнеж.


Станача чудесни бисквитки за днешния празник!



Да ви е сладко!




1 коментар: