Продукти:
форма 30-22см)
4 яйца
200 гр. захар
140 гр. брашно
Шипка сол
10 г ванилова захар
400 - 450 гр. череши
Приготвяне:
Изчистват се черешите от костилките.
Разделят се белтъците от жълтъците.
В купата с белтъците се слага солта и се разбиват докато се разпенят.След това се добавя захарта 1 по 1 лъжица.Накрая се добавя ванилията и белтъците се разбиват до пухкав крем.Прибавят се 1 по 1 жълтъците и разбиването продължава.Брашното се слага на 2 пъти пресято.Сместа се разбърква с шпатула внимателно с въртеливи движения,за да се запази своята въздушност.
Тавата се застила с хартия за печене и сместа се изсипва.Заглажда се и отгоре се подреждат черешите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар