В сезона на кайсиите е време за сладкиш с тези летни плодове.
Продукти:
За основата:
100 гр. меко масло
1 яйце
100 гр. захар
8 гр. ванилова захар
щипка сол
220 гр. брашно
3 гр. бакпулвер
600 гр. кайсии
крем:
50 мл. прясно мляко
200 мл. подсладена сметана за разбиване
2 яйца
8 гр. ванилова захар
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици царевично нишесте
Приготвяне:
От продуктите за тестото се омесва средно до меко тесто.Разстила се на дъното и с борд по стените на 26 сантиметрова форма.
Кайсиите се разполовяват и се обелва кората.Подреждат се върху тестото.
За крема-всичко се слага в купа и се разбиав с тел.Крема се изсипва върху кайсиите и се слага в затоплена фурна на 170 градуса.пече се готовност.
След като се извади от фурната се оставя да изситене и се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!
Супер е, как го измисли.
ОтговорИзтриване