Продукти:
1 кг брашно
3 яйца
1 кубче мая или 2 пак. суха мая
400 мл прясно мляко
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
100 мл олио
400 гр. сирене
125 гр. масло
125 гр. масло
за поръска
1 яйце3 с.л. вода
3 с.л. равни галета
3 с.л. олио
щипка сол
Приготвяне
Омесих тесто с горните продукти и разделих на 4 топки.Всяка топка разточих и намазах с разтопено масло.Нареждам една върху друга и последната не намазвам.Разточвам ги всичкоте заедно на голям правгълник.Намазвам с малсо и поръсвам със сирене.Навивам на руло и режа на филии.Нареждам във тава покрита с хартие-добре е да е висока.Оставям тестото да втаса като го покривам с кърпа.
След като втаса намазах с поръската-видях я при Кокона и при изпичането стана много хрупкава.
Пекох на 180 градуса 20 минути и след това покрих с фолио и намалих на 160 градуса .Пекох до суха клечка.
Нямам снимки разчупен,защото имах тости и не снимах,но беше много вкусен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар