събота, 21 януари 2023 г.

Тутманик с поръска


Продукти:
1 кг брашно
3 яйца 
1 кубче мая или 2 пак. суха мая
400 мл прясно мляко
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
100 мл олио

400 гр. сирене
125 гр. масло

за поръска
1 яйце
3 с.л. вода
3 с.л. равни галета
3 с.л. олио
щипка сол

Приготвяне
Омесих тесто с горните продукти и разделих на 4 топки.Всяка топка разточих и намазах с разтопено масло.Нареждам една върху друга и последната не намазвам.Разточвам ги всичкоте заедно на голям правгълник.Намазвам с малсо и поръсвам със сирене.Навивам на руло и режа на филии.Нареждам във тава покрита с хартие-добре е да е висока.Оставям тестото да втаса като го покривам с кърпа.



След като втаса намазах с поръската-видях я при Кокона и при изпичането стана много хрупкава.


Пекох на 180 градуса 20 минути и след това покрих с фолио и намалих на 160 градуса .Пекох до суха клечка.

Нямам снимки разчупен,защото имах тости и не снимах,но беше много вкусен.






Няма коментари:

Публикуване на коментар