неделя, 5 февруари 2023 г.

Ягодов пай



Ягодов пай, който се топи в устата!




диаметър на формата 24 см.

 Тесто: 

Брашно - 250 грама
Бакпулвер - 1 ч.ч
Сол - щипка 
Масло - 100 грама-студено  ,нарязано на кубчета
Яйце - 1 бр 
Захар - 2 с.л 

Пълнеж : 
Яйца - 2 бр 
Захар - 90 грама 
Ванилова захар - 1 с.л 
Заквасена сметана  - 400 грама
Нишесте - 2  пълни с.л. 

замразени ягоди - 200 грама-може и боровинки

Приготвяне:
В купа слагаме брашното,солта,бакпулвера  и маслото и стриваме с пръсти.Отделно разбиваме яйцето и захарта и прибавяме към брашното.Всичко омесваме на тесто .Взимаме тавичката ,слагаме хартия  за печене и разпределяме тестото на дъното и по стените.Прибираме в хладилника за 30 минути.
В купа разбиваме яйцата и захарта и прибавяме останалите продукти за пълнежа.
Изваждаме тавичката от хладилника и на дъното радпределяме половината ягоди,



изсипваме отгоре пълнежа,заглаждаме и разпределяме останалите ягоди.




Печем на 180 градуса за 45-50 минути.



Оставяме го хубяаво да се охлади и режем.





Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар