сряда, 4 юли 2012 г.

ПЛОДОВА ПИТА

Щом видях тази пита при Роси/http://kulinarenelixir.blogspot.com//,си казах ,че трябва да бъде направена-и я приготвих.Стана много вкусна и ароматна. Нищо не промених по рецептата,освен двойното количество квасена сметана,защото исках да е по-мекичка. Продукти: 1 пакет фини точени кори за баница около 80гр. разтопено кр.масло нарязани на кубчета плодове около 1 1/2 кг-при мен праскови,кайсии и череши
Продукти за плънката: 1/2 пакет пудинг на Др. Йоткер-ванилия 2 едри яйца около 500гр. извара 50 мл. прясно мляко захар на вкус Всичко се смесва и пасира на гладък крем. Върху две кори,наложени една върху друга, намазвам с масло и поръсвам с изварената плънка,както се прави баница.
Плодовете разпределям равномерно по листа,
завивам на руло,по дължината на листа,отстрани прегъвам,да не изтича пълнежа:
Всички листи оформям на рула по този начин и ги подреждам плътно едно до друго в тава с размер 40/30см. Отгоре леко поръсвам от останалото ми разтопено масло
и слагам да се пече в загрята на 180 гр. фурна,докато корите отгоре станат златисти.
След това оставям добре да се охлади. Аз разбих с тел на крем: 1 пак. сирене-крема или пасирана извара,прясно мляко/слагам на око ,докато ми хареса гъстотата на крема/,400 гр. заквасена сметана, 1 крем Оле на Др.Йоткер-ванилия,захар на вкус. С целият този крем обилно намазвам отгоре изпечените рула,поръсвам със смлени орехи.
Оставих в хладилника за една нощ.
Изненадоха ме домашните-не очаквах че толкова ще им хареса тази плодова пита.

7 коментара:

  1. Набелязала съм я от доста време тази пита.
    Много ми харесва ! Твоята е изкусителна ,Живе!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, пропуснала съм я при Роси тази пита, но изглежда великолепно и много лекичка.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, чудесна е !
    И идеята ти за повече сметана е
    много хубава !
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз като Петя съм я пропуснала при Роси ,но я видях тук и ми хареса много рецептата !
    Хубава вечер ,мила !

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубава пита, изцяло ми допада като вкусове! Прохладен и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Ох, и аз съм я загледала отдавна тази пита на Роси, а твоята е не по-малко изкушаваща!Поздравления за представянето, подробно и ясно!

    ОтговорИзтриване