събота, 27 октомври 2012 г.
Желе от грозде
Така се увлякох от това сладко на Катето,че направих няколко пъти по няколко бурканчета.Къде по-рядко,което използвам за сиропиране на блатове-къде по-гъсто за филийка.Много ми хареса и затова помествам рецептата.
2 кг. грозде
1 гр. захар
фикс на др. Йоткер 2:1
Приготвяне
Накъсах зърната грозде и претрих през гевгир.После през цедка,прибавих захарта и варих 20 минути.
След това в получената течност изсипах фикса, смесен с 2 с. л. захар. Варих 15 мин. изсипах в бурканче и го обърнах с капачката надолу да изстине.В началото е рядко,но като изстина става по-гъсто.
Стана страхотно-опитайте докато има все още грозде!
Специално за Катето....
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Какъв красив златен цвят!
ОтговорИзтриванеКрасива и богата Роза Живе!
Целувки*)
Каква красива публикация, Живе! Наистина ти се е получило много добре! Ще опитаме непременно:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеЖиве, ама и ти точно за закуска си го приготвила това сладко! Какъв хубав цвят има! Браво, чудесно се е получило желето!
ОтговорИзтриванеДааа,за закуска се утепАло-както казват в някой край.
ОтговорИзтриванеПриятен ден,момичета!
Идеално предложение за палачинки, филийки и всякакви други сладки изкушения! Страхотен цвят има! Хубав неделен ден! :)
ОтговорИзтриване