събота, 27 октомври 2012 г.

Желе от грозде

Така се увлякох от това сладко на Катето,че направих няколко пъти по няколко бурканчета.Къде по-рядко,което използвам за сиропиране на блатове-къде по-гъсто за филийка.Много ми хареса и затова помествам рецептата.
2 кг. грозде 1 гр. захар фикс на др. Йоткер 2:1 Приготвяне Накъсах зърната грозде и претрих през гевгир.После през цедка,прибавих захарта и варих 20 минути. След това в получената течност изсипах фикса, смесен с 2 с. л. захар. Варих 15 мин. изсипах в бурканче и го обърнах с капачката надолу да изстине.В началото е рядко,но като изстина става по-гъсто.
Стана страхотно-опитайте докато има все още грозде! Специално за Катето....

5 коментара:

  1. Какъв красив златен цвят!
    Красива и богата Роза Живе!
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  2. Каква красива публикация, Живе! Наистина ти се е получило много добре! Ще опитаме непременно:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, ама и ти точно за закуска си го приготвила това сладко! Какъв хубав цвят има! Браво, чудесно се е получило желето!

    ОтговорИзтриване
  4. Дааа,за закуска се утепАло-както казват в някой край.
    Приятен ден,момичета!

    ОтговорИзтриване
  5. Идеално предложение за палачинки, филийки и всякакви други сладки изкушения! Страхотен цвят има! Хубав неделен ден! :)

    ОтговорИзтриване