сряда, 16 януари 2013 г.

Яйца по шотландски

Добре ,че Ани ме подсети за тази рецепта,за което и благодаря.Точно се чудех какво да приготвя за вечеря и погледа ми се спря върху тези яйца. Имах си и помощници-големият ми син Драго ги поръсваше с брашно,аз ги увивах и увалвах ,а приятелката му снимаше-спести ми няколко пъти миене на ръце,за да снимам.И така забавно беше като на поточна линия.
Продукти за 10 бр: 6 наденици (смес)-около 500гр 1 ч.л. индийско орехче 1 ч.л. мащерка черен пипер сол 10 сварени яйца брашно галета 1 яйце Сварете яйцата за 5 минути и ги обелете. Изстискайте надениците в купа. Подправете с индийско орехче, мащерка, сол и черен пипер и разбъркайте добре. В три купички си пригответе продуктите за овалване. В едната сложете брашното. В другата яйцето, а в третата галетата. С намокрени ръце откъснете от месото и го разтеглете върху кухненско фолио, докато стане около 0,5-1 см. дебело. Оваляйте едно от яйцата в брашното. Сложете го в единия край и заедно с фолиото завийте на стегнато рулце.
Притиснете хубаво краищата и увийте във фолиото като малка бомбичка.
След това отстранете фолиото и така последователно и с другите яйца.
Взимаме първото приготвено кюфте и го потапяме в разбитото яйце
и след това в галетата .
Прехвърлих ги в средна тавичка.
По същия начин завих и другите яйца в месо и ги подредих в тавата. Поръсих със зехтин и пекох на предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
При рязането жълтъка не стана гладък като на Ани,но ги рязах топли за снимката,че народа чакаше да вечеря.сервирах с китайско зеле.

2 коментара:

  1. И аз ги гледах при Ани и много ми допадна рецептата! Ти побърза да ги направиш и са чудесни :)
    С тази салатка много вървят!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни станаха,Тилия.
    Хубав ден и на теб!

    ОтговорИзтриване