неделя, 23 февруари 2014 г.

Плодова паста

Тези пасти ги направихме във форми-наречени "кутери".Но може и да се направи в тавичка.Получава се лек ,плодов десерт.
Продукти за 1 брой декоративна платка:
4 яйца
100гр.захар
100гр.брашно
15 гр.какао

сироп колер
захар-100гр.
вода -200гр.


Изпича се декоративната платка.Охлажда си и с форма се изрязва.


парчетата се потапят в сиропа и се нареждат във формите.


Крем-изварено сметанов

В 2 отделни съда разбиваме 300гр.сметана на твърд сметанов крем и 300гр.извара +100гр. пудра захар.
Накисваме желатин-20гр. в 80мл.портокалов сок-разтваряне-50 градуса.


На дъното на облодънна купа поставяме изварата,,портокаловия сок със желатина и сметановиая крем.Много бързо хомонизираме.


Крема се пълни с пош с гладък шприц и кутерите се пълнят плътно-0,5 см. под повърхността.

Изравняваме с лъжица и подреждаме цитросови плодове.

Плодовете плътносе натискат към крема,заливаме с желираща глазура-25-30градуса.След охлаждане -30мин. във фризера.

Ето с тези форми,пастите се изкарват .Не бях виждала такива уреди,и ми беше интересно.

Нямахме много време,затова пастите излезнаха малко неравни отстрани.Но по-важното е да се види начина на приготвяне.

И ето ги вече на поръхността на формата.
Нямам такава форма и ще го направя в тава за домашно.

Ананаса е ароматен и много подходящ за декорация.


7 коментара:

  1. Падам си по ананасови сладкиши, кутер нямам, но желание за пасти- винаги;) Поздрав, Живе! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Цялата серия Сладкарски курс е невероятна, Живе -
    пасти, рула, покрития, декорации, тънкости -
    красиви, ефектни и много полезни неща...
    Благодаря, че ги споделяш с нас,
    хубава, успешна и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, прелестни предложения, благодаря за споделянето на добитите умения от курса! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, момичета-хубава седмица и на вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Живе, не мога да ти се нарадвам какви чудеса си започнала да твориш! Чудесно е, че имаш талант и желание, което има огромно значение за постигане на това. И днешното ти предложение е вкусно, красиво и професионално! Браво, мила! Много успехи ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  6. Еее,Живе,в сладкарството какви ли полезности няма,като се гонят количества,у дома няма как да имаме от всичко.Убедена съм,че и като цяла торта ще направиш неустоимо вкусен и сочен сладкиш!С ананас и аз приветствам и много харесвам.
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  7. Всичко показано е страхотно интересно.Прегръдки!

    ОтговорИзтриване