Патладжанчета с калпачета-вкусни както топли,така и студени.
за един патладжан-аз направих с два и излезнаха ето тези:
Патладжани, средна големина
300 г извара, може и микс със сирене
2 яйца
4 непълни с. л. нишесте, натурално
1 с. л. нарязан копър
сол и бял пипер
олио за пържене
Обелих патладжаните на ивици,оставих във солена вода да се изкиснат.След това се подсушават с кухненска хартия.Смесих яйцата,изварата,нишестето и подправките.
Загрява се тиган с мазнина на среден огън.Взима се парче патладжан,покрива се със сместа и се подрежда в чиния.
Щом мазнината е готова за пържене,кръгчетата се нареждат в тигана.Когато се позарчевят,но не много,защото нагарчат,се обръщат с помоща на 2 вилици.Откъм страната на плънката се пържат до приятен загар.
Отделно направих сос с кисело мляко,копър,чесън и сол.
Нещо различно и вкусно.... благодаря на Дианка за вкусната рецепта,която видях ето тук!
Ех, че изненада
ОтговорИзтриванеи много се радвам, че са ви се харесали, Живка,
изглеждат страхотно и с твое позволение,
бих искала да прикача линк за етапното им приготвяне!
Розата е много красива -
благодаря ти, поздрави и хубави есенни дни!