понеделник, 5 октомври 2015 г.

Патладжан бюрек


Патладжанчета с калпачета-вкусни както топли,така и студени.



Продукти: 
за един патладжан-аз направих с два  и излезнаха  ето тези:


Патладжани, средна големина
300 г извара, може и микс със сирене
2 яйца
4 непълни с. л. нишесте, натурално
1 с. л. нарязан копър
сол и бял пипер
олио за пържене

Обелих патладжаните на ивици,оставих във солена вода да се изкиснат.След това се подсушават с кухненска хартия.Смесих яйцата,изварата,нишестето и подправките.
Загрява се тиган с мазнина на среден огън.Взима се парче патладжан,покрива се със сместа и се подрежда в чиния.



Щом мазнината е готова за пържене,кръгчетата се нареждат в тигана.Когато се позарчевят,но не много,защото нагарчат,се обръщат с помоща на 2 вилици.Откъм страната на плънката се пържат до приятен загар.



Отделно направих сос с кисело мляко,копър,чесън и сол.



Нещо различно и вкусно.... благодаря на Дианка за вкусната рецепта,която видях ето тук!






1 коментар:

  1. Ех, че изненада
    и много се радвам, че са ви се харесали, Живка,
    изглеждат страхотно и с твое позволение,
    бих искала да прикача линк за етапното им приготвяне!
    Розата е много красива -
    благодаря ти, поздрави и хубави есенни дни!

    ОтговорИзтриване