понеделник, 27 август 2012 г.

Питки с патладжан

Пак от Пепи-няма как....вкусни,ароматни-абе вкусотия ви казвам....
Продукти: 100 гр. твърдо ,купешко сирене при мен 150 гр. печен, осолен и отцеден патладжан-1 среден 100 гр. шпеков салам 80 мл олио 2 яйца 3 маслинки за разкош-нарязани на дребно 2 с.л. ситно нарязани листа босилек 1 ч.л. риган 2 ск. чесън - ситно нарязани 1 бакпулвер (10гр) 150 гр. брашно 30 гр. царевично брашно (или пак бяло, но малката добавка на царевично брашно прави питките по-хрупкави) сол не слагах и бяха чудни на вкус Приготвяне: * Фурната се загрява на 180 градуса * В купа се поставят: съвсем ситно нарязания патладжан; скилидките чесън, сиренето , нарязания на кубчета салам, едно яйце и единия белтък. * Разбъркват се с вилица, прибавя се олиото, разбърква се-след това се добавят подправките и на 2-3 пъти брашното, смесено с бакпулвера. Обърква се с лъжица, получава се много гъста смес. * С ръце се оформят топчета, колкото яйце и се подреждат в приготвената тава (застлана с хартия, или намаслена) на разстояние 4-5см. едно от друго . Жълтъка се разбива с 1 лъжица олио и с четка се намазват оформените питки отгоре.
* Пекат се в загрятата фурна до зачервяване - около 15-20 мин.
Поднесени с айрян си е добра закуска.

8 коментара:

  1. Живче, с тези рецепти на патладжани направо ме разби! Това е такава вкусотия, думите са излишни. А как хубаво изглеждат - зачервенки, ухаещи на риган и с вкус на патладжан, за какво говорим изобщо!
    Хубава вечер, патладжанена:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, много интересно предложение! Питчиците изглеждат много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, патладжаните са ми готови, така че може да ги пробвам.
    Твоите изглеждат много апетитно!
    Хубав ден*)

    ОтговорИзтриване
  4. Живче, страхотни питки, с великолепна златиста коричка! Няма как да не ме изкушат! Много усмивки и поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Живе невероятни питки пак си сътворила мммм красота и какви са пухкави само.Както обичам патладжан и направо ми се напълни устата.:)
    Целувам те!

    ОтговорИзтриване
  6. Ехе, страхотни!Направо запреглъщах:)

    ОтговорИзтриване
  7. Живе, нещо съм пропуснала тези вкусотии при Пепи и се радвам, че ти компенсирваш пропуска ми. Не съм опитвала никога комбинацията тесто и патладжан, но като гледам май съм изпуснала много.
    Прегръдки и поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Който обича солени неща,тези питки ще му допаднат.Ухаещи и вкусни-опитайте ги.
    Приятна вечер на всички!

    ОтговорИзтриване