събота, 4 януари 2014 г.

Новогодишен специалитет

Това е ястието ,което приготвих за Новогодишната нощ.Исках  да правя капама,но това ястие ни допадна много.Благодаря на Гответе с мен,че го предложи точно навреме.
Продукти:

  • 1 обезкостено пиле-при мене пилешки пържоли
4-5 свински котлета
няколко резена пушени гърди
250 г гъби
2-3 шайби ананас от консерва
1 кутия топено сирене
150 мл бяло вино
1 кубче пилешки бульон
сок от 1 лимон

200 г заквасена сметана
3 с. л. горчица
зелен пипер, сол
индийско орехче
риган, кимион, дафинов лист
Приготвяне:

За рецептата "Новогодишен специалитет " първо се приготвя заливката, като бульонът се разтварят в 400 мл гореща вода, прибавят се горчицата, сметаната, подправките, лимоновия сок, виното и сол на вкус. Пилешкото и свинското се нарязват на ивички, дебели колкото един пръст, гъбите на филийки, а ананасът - на малки парченца. В съд от йенско стъкло или глинен гювеч се нарежда един ред месо, който се намазва с топено сирене. Отгоре се слагат гъби, ананас и пушените гърди. Реди се докато свършат продуктите. 
 Ястието се полива с приготвената заливка и се слага във фурната. 
 Пече се покрито с капак или фолио на 200 С, докато водата изври и остане само на мазнина. Ето така:
Сервирате с червено вино.

3 коментара:

  1. Вкусотия! Достойно замества капамата! И аз съм се наканила на капама, но май ще ползвам идеята ти!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. С този ананас ме спечели на 200%,Живе!Прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  3. Оха,това ще е уникално вкусно и много крехко,Живе!Страхотна гозба,бравос!Чустита и благословена нова година на цялото семейство и малката Ради!

    ОтговорИзтриване