събота, 26 май 2012 г.

Шоколадов сладкиш с майонеза

Продукти: 200 г (1 ч. ч.) майонеза 1 ч. ч. вода 2 ч. ч. брашно 5 с. л. натурално какао на прах 1 ч. ч. захар 2 ч. л. бакпулвер или сода сода бикарбонат ванилия ГЛАЗУРА 200 г шоколадов кувертюр 100 г краве масло Приготвяне: В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата.Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма. Печете 25 минути в загрята на 180 С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен. ГЛАЗУРА Най-напред разтопете на водна баня или в микровълнова фурна шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес. След изпичане, извадете сладкишът да изстине и покрийте с глазурата. Аз поръсих с кокос.

4 коментара:

  1. Много съм чела за този сладкиш ,но не мога да си представа вкуса му ....Сигурно ще е много вкусен щом го виждам навсякъде из нета :) ! Освен да пробвам ,друго не ми остава :)) ! Чаоооо ,мила и хубав съботен следобед !

    ОтговорИзтриване
  2. Никога не съм правила сладкиш а майонеза, но наистина е много популярен,сигурно е хубав!

    ОтговорИзтриване
  3. Ау,станал е греховно сочен,Живе!Обра ми точките с този сладкиш днес!И другите кремчета,бисквитена тортичка и мъфини прегледах-ти успя ли да починеш :) ?!
    Спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Сладкиша е невероятен.Обожавам го!
    Много бързо се приготвя а е толкова вкусен,аз го правя със един невероятен крем под глазурата
    хубава вечер

    ОтговорИзтриване