неделя, 23 февруари 2020 г.

Портокалова баница


Много сочна и ароматна сладка баница.


400гр. кори от по-фините
1 кофичка 400гр. заквасена сметана
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.ч. олио
настъргана кора от портокал

Сироп
2 ч.ч. захар-от тези по-високите за чай за всички съставки
1 пръчка канела
1 ч.ч. сок от портокал
2 ч.ч. вода

Първо се сварява сиропа и ври 5 минути.Оставя се настрана да се охлади.

Приготвяне:
2 кори се оставят завити в найлона ,а останалите се разтилат на маса и се оставят за час да изсъгнат до степен на чупене.
Тавата се намазва с масло. Взимат се двете кори,сгъват се на хармоника и се слагат на дъното на тавата.

В купа се разбиват яйцата,захарта и останалите продукти.Прибавят се начупените кори и сместа се изсипва върху двете кора в тавата.
Пече се на 180 градуса до приятен загар.
.Изважда се от фурната,изчаква се 5 минути и се реже на парчета.Залива се със студения сироп и се оставя за една нощ да попие.



Да ви е сладко!


1 коментар:

  1. Srdacan pozdrav svima koji su procitali ovu poruku, ja sam Marija Ivana i došla sam da olakšam sve žrtve prijevara o zajmu, a takoder tražim zajam. Bila sam obrubljena zbog svog novca, ali kasnije sam od Boga dobila pravog muškarca. Procitao sam svjedocanstvo i kontaktirao sam ga nazvao sam ovog zajmodavca Božjim covjekom, jer je odgovarao na moje molitve o zajmu. Jako sam sretan što sam upoznao takvog covjeka, ovo je vrlo lak nacin da dobijem kredit od pouzdanog covjeka koji ima kreditnu kompaniju u Sjevernoj Americi, ime je firme (NAJPOVOLJNIJE LAKE FINANCE HOME) svjedocenje u svim društvenim medijima jer sam mu obecao da cu ga podijeliti po cijelom svijetu. Imajte na umu da je ovaj zajam po kamatnoj stopi od 2% Imajte na umu da takoder možete dobiti posao i investirati u posao E-adresa: westlakefinancehome@gmail.com

    ОтговорИзтриване