неделя, 1 юли 2012 г.

Кайма на фурна с резани домат и сирене чедър

В тези горещини не е много за пускане на фурна,но пък времето е по-ценно.Затова сложих едновременно тавата с това ястие заедно с тава картофи за печене и всичко се изпече за отрицателно време. Първо се омесва каймата,която трябва да престои в хладилника,докато приготвя картофите. Продукти 750 гр. кайма 1 яйце 3 стръка пресен лук магданоз ,подправки по желание-пипер,кимион 1 филийка мокър хляб Омесвам каймата и прибирам в хладилника. За печените картофи Нарязвам картофите на четвъртини,поръсвам ги със сол или вегета,чубрица,червен и черен пипер, мазнина и 1 ч.ч. вода.Обърквам всичко и слагам във фурната .Сега ползвам правоъгълна тава,за да има място във фурната и за другата тавичка с каймата. Изваждам каймата и разпределям в тавичка покрита с хартия за печене.
Отгоре подреждам резани домати
Разбивам 2 яйца и 100 гр. настъргано сирене чедър и заливам каймата.
Слагам в загрятата фурна и пека до готовност.
След изваждането нарязах на парчета и сервирах с картофите.
И стана много вкусно....

7 коментара:

  1. Живе ,много вкусно ястие си приготвила!
    Така апетитно си го запекла...Идеята много ми допадна!
    Поздрави и приятна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Вярвам ти ,че е вкусно ,Жижи ...изглежда превъзходно ! И на мен като на Мира ми допадна рецептата ! :*

    ОтговорИзтриване
  3. И е вкусно да ви кажа....
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Живе, много ми харесва рецептата - бърза и вкусна! Само от гледането на снимките стомаха ми се разсвири! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти,Ради!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Ще пробвам и аз тази вкусотийка :-)

    ОтговорИзтриване