вторник, 11 август 2015 г.

Домашен карамелен сладолед



Е този сладолед мога да ям до насита-разкошен е!



Ето и продуктите:

220 гр. захар
220 мл. вода
400 мл. прясно мляко
250 мл. сметана за разбиване


Приготвяне:
В тенджерка се слага захарта да се карамелизира-не се бърка ,за да не стане на бучки.
Когато захарта започне да се сменя цвета си т.е. да се карамелизира добавете смесените мляко и вода -да са топли и свалете от огъня ,за да не се изгорите.Когато се изсипе цялата течност пак връщаме на котлона и внимателно поразбъркваме.
Бъркайте непрекъснато докато сместа остане 1/3.
Като бъркате и крема започне да се сгъстява трябва да се получи смес наподобяваща гъстотата на боза.



Оставете крема да изстине.
Когато крема е студен разбийте сметаната в робот или с миксер !
Внимателно добавете сметаната към крема 




и разбъркайте-получава се пухкав и въздушен крем.



Сложете в подходящ съд и приберете във фризера.По случайност имах кутия от карамелен сладолед...

Напълни се точно кутията и прибрах в хладилника.

И после няма спиране....



Източник-Теди Титова

8 коментара:

  1. Сладоледа изглежда много пухкав и с този карамелен вкус е неустоим!
    Поздравления, Живе!

    ОтговорИзтриване
  2. Брей, ще изкушите и мен да направя с тези сладоледи...

    ОтговорИзтриване
  3. Е ,още ли не си направила,Весееее?Хайде,лятото ще си иде....

    ОтговорИзтриване
  4. И този е разкошен, Живе! Идвам с голямата лъжица и шепа вкусни ядки! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Сладоледа се е получил перфектен !
    Благодаря ти, че си избрала да приготвиш домашен сладолед по моята рецепта !
    Благодаря за споделянето !
    Хубав ден !

    ОтговорИзтриване
  6. Изглежда толкова вкусно! Ще го пробвам задължително!
    Поздрави ;-)

    ОтговорИзтриване
  7. Днес решех да приготвя сладоледа, но когато сложа млякото и водата, сместа си стои течна. Нищо общо с консистенцията на боза! Къде бъркам?

    ОтговорИзтриване