неделя, 14 април 2019 г.

Шницели с лапад



И аз като Пепи  направих ги веднъж и после още няколко пъти.




Толкова вкусни ,че не можах да спра да ги ям.



Сега с листа от лапад,но и с листа от цвекло мисля, че ще станат много вкусни.


Продукти:
около 30 листа от ладап-зависи от плънката

Плънка:
първия път направих с 280 гр. извара от Лидъл, а вчера със сирене
2 яйца
сол и черен пипер
Всичко се смачква с вилица на каша почти.

Панировка:
3яйца
4 пълни супени лъжици брашно
100мл. прясно мляко
1 с.л. олио
сол и черен пипер
Всичко се разбърква като палачинково тесто.

Приготвяне:
Жилката на лапада изтънявам с нож докъдето може.Взима се листо,слага се от плънката,отгоре второ листо,пак плънка и захлупвам с трето листо.

Малко понатискам отвсякъде  ,за да се разпредели плънката.



Така потапям в панировката и пържа в горещо олио.



Изпържените шницели слагам в съд с кухненска хартия.

И са готови за сервиране.






Да ви е сладко!
Източник

Шибой от моята градина.


1 коментар: