сряда, 18 ноември 2020 г.

Ябълков сладкиш с портокалов сок

 



Продукти:

1 кг.ябълки

20гр. ябълки

канела

100гр. орехи

За тестото

4 яйца

450гр. захар

180мл. зехтин

80мл. портокалов сок

кората от портокала

ванилия

400гр. брашно

1 бакпулвер

щипка сол


Приготвяне:

Ябълките се обелват и нарязват на парчета,поръсват се със захарта /50гр/,орехите и канелата и се оставят настрана.

В купа се разбиват яйцата и захарта,прибавя се зехтина ,порт. сок, и останалите продукти.

Форма за кекс 26 см се намазва с олио и поръсва с брашно.Аз използвах правоъгълна форма с хартия за печене.

Изсипва се 1/3 от тестото.

Отгоре се разпределат половината ябълки.

Пак тесто,ябълки и се завършва с тесто.


Пече се на 170-180 градуса до готовност.


Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.




Няма коментари:

Публикуване на коментар