понеделник, 24 октомври 2011 г.

Пърленка



Продукти:
350 мл. топла вода
20 гр. прясна мая
1 с. л. захар
1 с. л. сол
5 с. л. олио
около 5 ч.ч. брашно /добре е да има 1 кг/
шарена сол за поръсване
олио за намазване

Приготвяне:
В топлата вода се разтваря маята, захарта, солта и олиото и се разбърква до пълното им разтваряне. След това в подходящ съд в който ще се меси, се изсипва брашното и отгоре сместа. Омесва се меко тесто.Намазах го леко с олио,за да не хваща коричка. Оставя се да втаса за около 40 мин. или докато удвои обема си/аз я сложих в леко затоплена и изключена фурна/и втаса много бързо. Голяма тава се намазва обилно с олио, разстила се на тънък слой тестото, поръсва се обилно с олио и отгоре шарена сол. Пекох на 170 градуса, като не е необходима да се загрява предварително фурната.
Хубаво е да се хапва топла,топла.....

1 коментар:

  1. Мммм,отдавна ме изкушавате с тази пърленка на Илианка,и твоята е супер,ще се прави,няма как!

    ОтговорИзтриване