Чудех се каква пита да направя и се спрях на тази-от блога на Дими.Невероятни неща прави тази жена.Възхищавам се на таланта и....
Продукти
за тестото
около 700гр брашно
щипка захар
З00мл леко топла вода
кубче прясна мая
30мл олио и малко масло за намазваме
1ч. л сол
1к. л смляна чубрица
1равна к. л червен пипер
1равна к. л къри
Захарта се разтваря във водата и в нея се прибавя натрошената мая. Брашното се пресява, прави му се 'кладенче' и в него се изсипва шупналата мая и олиото. Замесва се тесто, в което се добавя и солчица. Оставя се за няколко минути да втаса, след което се разделя на три части: в едната се добавя чубрица, в другата - червения пипер, в третата се замесва къри-подправката.
Съответно се получават три различно оцветени тестени топки, които последователно се разточват на правоъгълник и налагат една върху друга, като всяка се намазва с разтопено масло и поръсва със сол.
Завива се руло, което се разрязва на девет равни шайби.
Подреждат се в намазнена тава -24-26 см.Поръсват се ред по ред с мак , сусам и тиквено семе или едра сол.
Аз сложих питата в затоплена и изключена фурна да втаса.
След това фурната се увеличава на 180 градуса и питата се пече до готовност.
Много ароматна и вкусна пита...
Чудесна пита си направила, Живе! Истинско слънце!:-))) Не се и съмнявам, че е ароматна и вкусна!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав неделен ден!
Благодаря ти,Мони!
ОтговорИзтриванеХубав ден и прегръдки за теб!
Живе, усетих аромата на тази чудесна питка. Много е красива и изобщо не се съмнявам,че е и вкусна. Страхотна идея е това със смесването на ароматите.Поздарвления!
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Наистина стана ефектна и вкусна...
ОтговорИзтриванеПриятен неделен ден,Ели-поздрави!
Ама си я издокарала тази питааа!
ОтговорИзтриванеСигурна съм,че е станал превъзходна!
Прегръдки:)
Постарах се,Кате-не е като оригинала,но става....
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Оооо,чак тук ми ухае питката ти,Живе!
ОтговорИзтриванеНевероятна е,браво!
Хитра е! И естествен оцветена, и пикантна - ще трябва да опитам:)
ОтговорИзтриване