неделя, 20 ноември 2011 г.

Ягодов крем


За крема

5 гр желатин
2 с.л. прясно мляко
200 гр бял шоколад
300 гр крема сирене
200 мл сметана 35%
225 гр ягоди

чаени бисквити за подложка



Накиснете желатина във вода.
След като набъбне, добавете 2 с.л. прясно мляко.
Загрейте на слаб огън, като бъркате непрекъснато до разтварянето му.
Разтопете шоколада на водна баня.
Прибавете в него желатина, разбъркайте и охладете до стайна температура.
Разбийте сметаната до меки върхове, прибавете я към крема сиренето и продължете с разбиването.
Добавете разтопения шоколад, разбъркайте.
По стените на чашите се подреждат ягоди и се пълнят с крема.
Заравнете повърхността и охладете за минимум 4 часа в хладилника.

6 коментара:

  1. Кремчетата са едни от любимите ми десерти, а твоето определено ще ми хареса! Мисля да го приготвя със замразени горски плодове поради липсата на ягодки.
    Имам една награда за теб. Намини когато имаш време.
    Хубав и слънчев неделен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно кремче Живе!Големи вкусотийки правиш!
    Прибера ли се другата седмица,задължително ще ти звънна да се видим!
    И няма да се оттървеш само с едно кафе:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Деси,благодаря ти-ще намина при теб.Можеш да го направиш със замразени плодове,но може би трябва да ги изцедиш добре.
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,мила,ще чакам с удоволствие да се видим.
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  5. Живе,чудесно е кремчето и много богато на вкусове!
    Истниска прелест!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти ,Роси-винаги си толкова мила...
    Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване