неделя, 20 ноември 2011 г.
Ягодов крем
За крема
5 гр желатин
2 с.л. прясно мляко
200 гр бял шоколад
300 гр крема сирене
200 мл сметана 35%
225 гр ягоди
чаени бисквити за подложка
Накиснете желатина във вода.
След като набъбне, добавете 2 с.л. прясно мляко.
Загрейте на слаб огън, като бъркате непрекъснато до разтварянето му.
Разтопете шоколада на водна баня.
Прибавете в него желатина, разбъркайте и охладете до стайна температура.
Разбийте сметаната до меки върхове, прибавете я към крема сиренето и продължете с разбиването.
Добавете разтопения шоколад, разбъркайте.
По стените на чашите се подреждат ягоди и се пълнят с крема.
Заравнете повърхността и охладете за минимум 4 часа в хладилника.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кремчетата са едни от любимите ми десерти, а твоето определено ще ми хареса! Мисля да го приготвя със замразени горски плодове поради липсата на ягодки.
ОтговорИзтриванеИмам една награда за теб. Намини когато имаш време.
Хубав и слънчев неделен ден ти желая!
Чудесно кремче Живе!Големи вкусотийки правиш!
ОтговорИзтриванеПрибера ли се другата седмица,задължително ще ти звънна да се видим!
И няма да се оттървеш само с едно кафе:)))
Деси,благодаря ти-ще намина при теб.Можеш да го направиш със замразени плодове,но може би трябва да ги изцедиш добре.
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Кате,мила,ще чакам с удоволствие да се видим.
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!
Живе,чудесно е кремчето и много богато на вкусове!
ОтговорИзтриванеИстниска прелест!
Сърдечен поздрав!
Благодаря ти ,Роси-винаги си толкова мила...
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен!