сряда, 14 януари 2015 г.

Селски хляб



Подукти:

500/600гр. брашно
1 пакет суха мая
1 с.л. захар
150гр. топло прясно мляко
200гр. изцедено кисело мляко
1 яйце
50гр. меко тесто
3 с.л. олио
1 ч.л. сол

Приготвяне:
От изброените продукти се омесва меко тесто и се оставя да удвои обема си на топло място.След това се омесва леко и се прави на топка.Слага се в широка тава покрита с хартия за печене,поръсва се обилно с брашно и се оствавя пак да втаса -около 30 минути.


Слага се в затоплена фурна и се пече на 180 градуса -30-40 минути.
Като се извади от фурната  се слага върху решетка и се завива с кърпа.Като цяло вкуса е между хляб и погача.Мека средина и приятна кора.Реже се като се охлади.

1 коментар: