Понякога оставам сама и това е моето удоволствие-да си правя нещо сладичко като тези бисквитки.После черпя и раздавам наред....
½ ч.ч. (110 гр.) краве масло на стайна температура
1 ч.ч. (230 гр.) захар
2 (36 гр.) жълтъка от големи яйца
1 с.л. (15 гр.) прясно изцеден портокалов сок
настърганата кора на 1 голям портокал (26 гр.)
½ ч.л. портокалов екстракт
1 ч.ч. (160 гр.) брашно
½ ч.ч. (70 гр.)
½ ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете маслото със захарта и ги разбиите на пухкав крем. Добавете останалите продукти и месете с ръце, докато поеме брашното. Става меко тесто. Завийте го в прозрачно домакинско фолио или пекарска хартия и го оставете в хладилника за 2 часа.След това от тестото се късат малки парченца колкото орех,оформят се на топчета и се нареждат на разстояние от 3 до 5 см. в тава с незалепващо покритие или тава застлана с пекарска хартия. Всяка от бисквитките се натиска с вилица, така че зъбците на вилицата оформят шарка и разстилат бесквитката.
Пекът се до бледо розово (8-10 минути) в предварително затоплена фурна на 180 градуса.
Оставят се върху скара да изстинат, след това се напреждат в подходящ съд или кутия.Ако станат малко по-твърдички,като моите ,в кутията се слага резани ябълка и те омекват за 2 дни.
Невероятно вкусни и ухаещи на портокал.
Рецептата е от блога на Мария.
Kakva e systavkata sled bra6noto?
ОтговорИзтриванеKakva e systavkata sled bra6noto?
ОтговорИзтриване