вторник, 2 януари 2018 г.

Сладки "ангелски очи"




Тези сладки ги видях при Катето и си приготвих  за подарък на приятели.Рецептата я преписвам  без промени.



Продукти:
250 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 гр захар
щипка сол
пакетче ванилена захар
150 гр масло
2 яйца
конфитюр или желе
пудра захар

Приготвяне:
Брашното се пресява с бакпулвера в купа. Добавят се захарта, солта, ванилената захар, маслото на малки кубчета и яйцата. Меси се с пръсти.
Прави се на топка, завива се в стреч фолио и се оставя за 30 минути в хладилник.




 От тестото се оформят малки топчета, притискат се в центъра с помощта на дръжка на лъжица или нещо подходящо, за да се оформи вдлъбнатинка. Така оформени може да се приберат в хладилник за 30 минути, а може  да се пекат  директно. Във всяка вдлъбнатинка се поставя конфитюр или желе-аз сложих дюлево желе.



Сладките се пекат за 10-12 минути на 190 градуса.
 Изваждат се върху решетка,за да се охладят.След това  се поръсват с пудра захар.



 Съхраняват се затворени в кутии.

3 коментара:

  1. Много се радвам, като видя перфектният резултат, който надминава моят:). Това означава, че рецептата е сполучлива. Много ти благодаря, че ми се довери! Честита Нова 2018 година, Живе! Бъдете много здрави и щастливи!

    ОтговорИзтриване
  2. Много красиви са се получили, Живе!

    ОтговорИзтриване