четвъртък, 29 март 2018 г.

Хляб с мед


Много вкусен хляб се получи!



Продукти :
325 мл.топла вода
20гр. жива мая
3с.л.олио
2ч.л.сол
1с.л.-мед или захар
около 600-700гр.- бяло брашно за меко тесто

Приготвяне:
Маята с меда  и малко топла вода оставих да шупне.В купата на миксера сложих малко брашно,водата и олиото.Разбих леко и постепенно добавях останалото тесто,като пускав миксера да бърка с приставка за тесто.
След това оформих на кръгъл хляб,сложих в тава покрита с хартия за печене  и поръсих отгоре с брашно.Завих с кърпа и  оставих да втасва на топло,докато удвои обема си.
След като втаса сложих в топла фурна на 180 градуса да се изпече.


Няма коментари:

Публикуване на коментар