Соленият тарт стана изключително вкусен.
Продукти:
1/2 пакет многолистно тесто-ползвах на Белла
1 кутия бейби спанак-от него взех малко за салатата с тахана.
4 големи гъби
1 глава лук
3 стръка пресен лук
4 яйца-1отделям 1 жълтък за намазване
150 гр. сирене
3 с.л. гъсто кисело мляко
2 с.л. финна грис
1/2 ч.л. индийско орехче
сол и черен пипер
150гр. пушено филе
Приготвяне:
В тиган с 2 с.л. зехтин задушавам нарязаните гъби за кратко.Изваждам ги и в същата мазнина добавям още 2 лъжици зехтин, нарязания лук, пресния лук,филето,сол и черен пипер.Задушаваме малко до омекване и прибавяме спанака.Объркваме леко ,връщаме половината гъбите при спаначената смес и оставяме да се охлади.
В купа разбиваме 3 яйца и 1 белтък,млякото,гриста и индийското орехче.
В спаначената смес прибавяме млечната смес и половината сирене.
От тестото изрязах 4 ленти за отгоре.
Покриваме с тесто тавичка /29 см. при мен/ като правя и борд и надупчвам с вилица навсякъде-дъното и стените.Сипвам сместа и разпределям.
Отгоре слагам останалите гъби и сирене.
Отделените ленти усуквам като спирали,слагам отгоре и намазвам с разбития жълтък с няколко капки прясно мляко.
Пекох на 180 градуса 40-45 минути.
Насладете се на тази вкусотия,която върви с хубаво вино.
Може и с биричка...
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар