Продукти:
За основа
250 гр. чаени смлени бисквити
80гр. разтопено масло
Мус с бял шоколад
200гр. бял шоколад
250 гр. сметана за разбиване
1 пакет желатин+4 с.л. студена вода
Ягодов мус
300гр. ягоди
50 г. захар
1 пакет желатин +4 с.л. вода
200гр. сметана за разбиване
Приготвяне:
Основота
В блендер се смилат бисквитите ,добавя се маслото и се разтила на дъното на форма-22см. Притиска се с лъжица или дъното на чашка.Прибира се в хладилника да стегне.
Бял мус
В купа се начупва шоколада,прибавя се 150 гр. сметана и се затоплят на микровълнова или водна баня.Бърка се докато се разтопи шоколада.Желатина се смесва със студената вода и се оставя да набъбне.Прибавя се към топлия бял мус и се оставя леко се охлади.Останалата 200гр. студена сметана се разбива с миксер и към нея на тънка струйка се излива шоколадовата смес.Всичко се бърка с лъжица и се излива се върху бисквитената основа .Прибира се отново в хладилник да стегне за половин час.
Ягодов мус
Ягодите се нарязват и се прибавя захарта.Така престояват 30 минути и се слагат на котлона да поврят 20 минути ,след което се пасират.Желатина се залива със студената вода и се оставя да набъбне.Изсипва се към топлото ягодово желе и се разбърква.Разбива се 200гр. сметана и към нея се прибавя ягодовото желе. Сместа се разпределя върху шоколадовия мус.
Прибира се да стегне за няколко часа или 1 нощ в хладилник.
Може да се гарнира с ягоди.
Лека и много вкусна тортичка.
Да ви е сладко!
О, и тука се нареждам!
ОтговорИзтриване