събота, 21 декември 2019 г.

Ябълков пай



Продукти:
3-4 средни ябълки
150 гр. орехи-по желание
канела на прах
100гр. кафява захар
4 големи яйца
250 гр. масло-на стайна температура
300гр.бяла захар
250 гр. самонабухващо брашно- и с обикновено ще стане
1 бакпулвер
1 лъжица ликьор

Приготвяне:
Подготвяме тава -26см с хартия на дъното и малко отстрани да има.Маже се с масло-около 2 с.л.,не повече и ъното и стените се поръсват с кафява захар-3-4 с.л.
Ябълките се почистват с уред за изваждане на сърцевината.Потапят се в кафява захар и се нареждат със захарта към дъното.Подреждат се в средата,някои може и на резани отстрани.Отгоре се поръсват с половината орехи и канела.


Яйцата се разделят в 2 купи-белтъци и желтъци.
Разбиват се белтъците и се оставят настрана.
Жълтъците се разбиват със захарта,маслото,ликьора и по малко от брашното.Прибавят се ядките и се бърка с шпатула.На части се прибавят и белтъците.
Тази смес се изсипва върху ябълките.


Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.При проверка с клечка ако не е готово се покрива с фолио и се допича.


Изтива няколко минути и се обръща в голяма чиния.


Изтива напълно и се реже.



Няма коментари:

Публикуване на коментар