понеделник, 20 април 2020 г.

Закуски с колбас



Продукти:
за тестото
350 гр. брашно
1/2 кубче мая или 1 пакет суха
25 гр. захар
1/2 ч.л. сол
250 гр. прясно мляко
30мл. олио

колбас
яйце за намазване

Приготвяне:
Смесват се продуктите са тестото омесва се на топка и се оставя да втаса.

Слет като втаса се изважда и се реже на 4.

Всяка топка се разточва и се изрязват кръгчета.

Взима се 1 кръгче,слага се колбас,отново кръгче ,отново колбас и се завършва с кръгче.Отстрани може да се притисне с пръсти.С нож се правят разрези както е на снимката .
Може леко да се усучат настрана.


Оставят се 20 минути покрити с кърпа и се намазват с разбито яйце.


Пекат се на 180 градуса до готовност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар