понеделник, 22 юни 2020 г.

Сладкиш с маслено тесто ,череши и извара




Продукти за тесто:
350 гр. брашно
100 гр.захар
120 гр. масло
1 средно яйце
1 ч.л. бакпулвер
Щипка сол, ванилия
4 супени лъжици студена вода

Пълнеж:
400 гр. извара
2 средни яйца
100 гр. захара
2 с.л. грис
ванилия

200 грама плодове-аз използвах череши


Приготвяне:

Изваждат се костилките от черешите и се слакат в цедка докато им дойде реда.

Маслото студено и нарязано на кубчета се смесва с брашното и бакпулвура-стрива се с пръсти на трохи.Прибавят се останалите продусти и се омесва на тесто.Разделя се на 2,а може едната да е по-малка.Прибират се в отделни пликчета във фризера.Може да се притиснат с ръка за по-лесно оформяне след изваждането .Оставяме ги за известно време докато замръзнат и  направим плънката.
В купа слагаме изварата,яйцата,захарта,ванилията и гриста.Разбиваме всичко с пасатор до гладкост.
Подготвяме форма за печене покрита с хартия-моята е 28/18.
Взимаме едното парче тесто с найлона  и отваряме малко колкото да настържим на едрото ренде.Държим найлона ,за да не ни измръзнат пръстите.Така по малко рендосваме едното парче на дъното на тавичката.С лъжица леко разпределяме и съвсем малко притискаме към дъното.


Отгоре разпределяме крема и заглаждаме.
Взимаме черешите в купа и поръсваме с 1-2 с. лъжици брашно.Разтръсваме леко да се овалят и разпределяме върху крема.


Отгоре рендосваме останалото парче тесто.
Пече се около 30-35 минути на 180 градуса.
Оставяме леко да се охлади и изваждаме от формата.



След акто се охлади напълно режем на парчета и сервираме.



Няма коментари:

Публикуване на коментар