понеделник, 22 юни 2020 г.

Свински ребра на фурна



За гарнитура към ребрата изпекох цели картофи 


1 кг свински ребра
черен пипер млян
1-2 с.л. олио/зехтин
1с.л. мед
1с.л. горчица
сол
1-2 скилидки чесън
1 ч.ч. бира
масло 
може подправки по избор-аз слагам мащерка и риган

За заливката :
лъжица мед
1 с.л. соев сос
1 с.л. ябълков оцет


Смесете горчица, мед и сол и намажете свинските ребра добре отвсякъде. 


 Завийте във фолио и оставете в хладилника за няколко часа. 


Запържете ребрата в тиган с малко мазнина от всички страни за по 1-2 мин., за да се запечата месото. Изваждат се ребрата и на тяхно място се запържват скилидките чесън ,нарязани на кръгчета.Ребрата се прехвърлят в съд за печене,слага се по тънко парче масло ,поръсват се с черен пипер, прибавя се към тях запържения чесън и чаша бира.


 Ако течността ви се вижда малко, може да прибавите и чаша вода.Пече се на слаба фурна 160 градуса около два часа.Аз завивам с фолио.Преди да ги извадите, залейте със смес от една препълнена лъжица мед, лъжица соев сос и лъжица светъл оцет и оставете да се запече до карамелизирана коричка. 
За картофите-
Използвах стари картофи,но и с пресни става.Нарязват се ,но не до край.Овалват се в подправки,масло и олио и малко вода в тавата.Пекох на  умерена фурна до готовност.


И комбинацията е готова.Аз пекох и двете едновременно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар