вторник, 6 октомври 2020 г.

Ябълков сладкиш с глазура




 Обелват се 2 ябълки и се режат на кубчета.Заливат се с 1 с.л. лимонов сок и 0/5 ч.л. канела ,1 с.л. захар .обърква се и се оставя.

За кекса:
3 средни яйца
150 мл.прясно мляко
80 мл.олио
130 гр.захар
около 220 гр брашно
1  1/2 ч.л. бакпулвер,ванилия
Всичко се разбива като за кекс и се изсипва във форма с хартия 23-11 см.примерно.Отгоре се нареждат ябълките и се пече 170 градуса за около 50 минути или до суха клечка.Докато се пече приготвяме глазура-кора от 1 лимон на ситното ренде,1,2 с.л.лимонов сок,2 с.л.захар,40 гр.меко масло.Когато кекса е готов го изваждаме от фурната,намазваме го с глазурата и връщаме във фурната за 5 минути.
Изваждаме и охлаждаме.







Няма коментари:

Публикуване на коментар