неделя, 11 септември 2022 г.

Ябълков сладкиш с поръска

 


Праодукти:

4 яйца

180 гр.захар

100 гр.разтопено масло

200 мл. прясно мляко

1,5 ч.л бакпулвер

380 гр.брашно

4 средни ябълки


за поръската

1 с.л брашно

1 с.л захар

15гр.студено масло

по желание филирани бадеми за поръсване


Печене около 40 нинути на 180 градуса.



Приготвяне:

В купа се раззбиват яйцата,узахарта и маслото.Постепенно се добавят и останалите продукти.Накрая и нарязаните на кубчета ябълки.Омесва се и се изсипва във форма 20см.

Поръсва се с поръската и филираните бадеми.Пече се до суха клечка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар