неделя, 29 септември 2013 г.

Кейк с червено вино и смокини



Павлинка и нейният кулинарен блог/http://casaperfetta-bread-pasta.blogspot.com/, от който взех тази рецепта е богат на подобни вкусни и красиви неща като този сладкиш....шоколад,червено вино и смокини!Комбинацията е перфектна.....


Сега ще си хапнем с децата-дано им хареса...

 Продукти:

    3 яйца
    1 ч.ч. захар
    1 ч.ч. брашно
    1 ч.л. бакпулвер
    1/2 ч.л. сода бикарбонат
    100 г черен шоколад
    100 мл червено вино
    100 мл олио
    няколко  смокини
    
    3-4 с.л. мед  

     Загряваме фурната на 180 градуса.
    Подготвяме форма с големина 23 см, покрита с хартия, не съм слагала мазнина.
    Разтапяме шоколада за 30-40 секунди в микровълнова печка и оставяме настрани.
    В дълбока купа с тел разбиваме яйцата и захарта, добавяме олиото, виното и шоколада.
    Пресяваме брашното, содата и бакпулвера направо върху сместа и бъркаме леко, може и да останат бучки. 




Изсипваме сместа във формата.
    Разрязваме смокините на четвъртини и ги подреждаме в кръг.
    Печем около 35 минути.

Разтопяваме меда и поливаме готовия кейк докато е топъл.

Дори и леко топличък го разрязах-нямах търпение да го опитам....


Хубава неделна вечер на всички!

6 коментара:

  1. Много интересна комбинация! Вино в кекс - не съм срещала! Изглежда вкусно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чуден, чудничък е станал, Живе, от това парченце се разнесе приказен аромат! Да ви е сладко с дечицата! Прегръдки и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Ох,и тук е толкова пухкав и неустоим този кейк,Живе,големи сте подстрекатели с Линчето!Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Ау, страхотно, благодаря за доверието, надявам се да сте се насладили толкова много колкото и аз! Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря,Роси,Павлинче-прегръщам ви...

    ОтговорИзтриване