100г стар хляб-около 5 филии
2 патладжана
1 глава лук
330г телешка кайма-1 пакетче и половина
330г домати-4 малки доматчета
сол, черен пипер, кимион на вкус
магданоз и мащерка
зехтин
за заливка:
300г кисело мляко
2 скилидки чесън
самардала
за запръжка:
1с.л. масло
1ч.л. червен пипер
В друг съд задушете ситно нарязания лук, добавете каймата и настърганите на ситно домати, овкусете със сол, черен пипер и кимион. Намалете силата на котлона и похлупете. Оставете да къкри докато доматения сок се редуцира наполовина и каймата се сготви.
В подходящ сър /и аз ползваж йена/ подреждаме първо хлебните късчета,които нарязах и изпекох на грила във фурната.
върху тях патладжана
и накрая разпределяме каймата с доматения сос.
Разбиваме киселото мляко със пресованите скилидки чесън. Подправяме на вкус със самардала и поливаме ястието.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и накапваме със запържения в маслото червен
За 4 човека си е идеално ястие.
Ама това звучи вкусно бе Живе, как така ще си го ядеш сама:)
ОтговорИзтриванеЩе го опитам! Прегръдки*)
Бързо и лесно за приготвяне, да не говорим колко апетитно изглежда! Може би и аз ще го приготвя, но също като тебе си мисля, че ще е само за мен ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава събота!
Изглежда страхотно! И аз му бях хвърлила око в един сайт, но направих нещо друго с патладжаните.
ОтговорИзтриванеНаправете го и няма да съжалявате.Ако домшните ви не го харесат,ще си имате ястие само за вас...какво по-хубаво от това...
ОтговорИзтриванеЖиве страхотно изглежда!!! Благодаря за доверието :). Аз направих малка доза само първия път, после вече двойна.
ОтговорИзтриванеПоздрави!