неделя, 20 май 2018 г.

Панакота с ягоди



Продукти:
400 гр. кокосово мляко
1 кутия кондензирано мляко
вавилия
1 пакет желатин
захар ако е нужно добавете

500гр. ягоди
5 с.л. захар
1/2 пакет желатин
Желатина заливане с 2 с. л. студена вода и оставяме да набъбне за 10 минути.

Приготвяне:

В тенджерка  сипете кокосвото мляко и кондензираното и оставете на котлона да поври 5 минути на ниска степен.




Оставя се да се охлади и добавяме разтопения желатин.Разливаме в купички или чаши,които не трябва да са пълни,за да има място за соса -изтива.



Прибираме в хладилника.

Нарежете ягодите на кръгчета или както желаете и поръсете ягодите с 5 с.л. захар.Захарта зависи от сладоста на ягодите-тези не бяха много сладки.Оставете така за известно време да си пуснат сока.След това слагаме на котлона да поврят 10 минути и ако е нужно слагаме малко вода-трябва да има сос.Оставяме леко да се охладят,но да са топли и слагаме разтопения желатин,който се разтопява леко в микровълновата.Сипваме желатина в ягодовия сос и оставяме да се охлади,но не да стяга.Изваждаме купичките от хладилника и заливаме крема с ягодовия сос и прибираме отново в хладилника да стяга.


За украса малко зелен кокос.


Да ви е сладко!

1 коментар: