събота, 26 януари 2019 г.

Хляб от Тоскана

Продукти:
300мл. топла вода
550гр. брашно
30 мл. зехтин
1 пакет суха мая
1 ч.л. захар
1 щипка сол
брашно за размесване
Приготвяне:
В купа се смесват част от брашното,маята,водата,солта и захарта и се барка да се разпотят солта и захарта.
Сипва се по малко от брашното докато може да се бърка с лъжица.

Изважда се от купата и се доомесва с брашно до меко тесто и се оставя да втаса.След това се оформя на хляб и се слага във форма с пекарска хартия и отново се оставя да втаса .Поръсва се с брашно и се правят няколко прореза.


Пече се 15 минути на 200 градуса и след това се намалява фурната на 180 градуса за още 15 минути.

Рецептата я видах в това списание на Билла.

Да ви е сладко!


3 коментара:

  1. По тази рецепта правя хляб в хлебопекарната вече 10 години и да не знам, че се казва "хляб от Тоскана"?!. Ха, ха, хаааааа!

    ОтговорИзтриване
  2. От Тоскана, или не - прекрасно изглежда!

    ОтговорИзтриване