вторник, 26 февруари 2019 г.

Мъфини с тиква и шоколад


Ето тези мъфини направих за едно прекрасно момиче.



Продукти:
2 големи яйца
½ ч.ч. кафява захар
¼ ч.ч. фина бяла захар
1 ч.ч. пюре от печена тиква
100гр разтопено масло
1ванилия
1 и ¾ ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб-угасена в 5-6 капки оцет
щипка сол
1 с.л. настъргана портокалова кора
1 к.л. канела
1 ч.ч. шоколадови капки или 100гр. настърган шоколадов кувертюр

и още- шоколад и филирани бадеми  за отгоре

Приготвяне:
Разбиват се яйцата и захарта до побеляване.Прибавя се разтопеното и охладено масло и разбиването продължава.Пюрето се на пасира и се добавя към яйчената смес.


Към сместа се прибавя на части и брашното смесено с бакпулвера,содата и останалите продукти.Шоколада се реже с нож и се прибавя към сместа като се бърка с шпатула.


Аз ползвах силиконови форми,които намазах с разтопено масло.Сместа се разпределя във 12 форми и отгоре се поръсва с шоколад и филирани бадеми.


Печете за 5 минути на 190 градуса и намалете фурната на 170 градуса като печенето продължава още 15-20 минути до суха клечка.

Изваждат се от формите и се оставят да се охладят 10 минути ,след което се изваждат и се охлаждат на решетка.


Много мекички и ароматни,а шоколада им придава неустоим  вкус.


 
Със сигурност ще ги направя отново,защото станаха изключително вкусни!

Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Чудни мъфини! Честита баба Марта, Живе! Бъдете живи, здрави, бели и червени във вас да блика щастие и любов! Пролетно настроение в душите! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Кате!
      Поздрави и на твоето мило семейство!

      Изтриване
  2. Уникално вкусни мъфини! Благодаря!

    ОтговорИзтриване