четвъртък, 29 октомври 2020 г.

Солен кекс без яйца и мляко

 


Продукти

В купа 600 гр.брашно
15 гр бакпулвер-от Лидъл е толкова
1 с.л.сол и се смесват.
Отделно в купа 250 мл.олио и зехтин 1:1,сока от 3 портокала,250 газирана вода,1 купичка нарязани маслини,нарязана шунка,натрошено сирене,2 стръка пресен лук,1 глава лук на ситно,чубрица и джоджен/гьозум/.Всичко се обърква-течните и сухите продукти с шпатула или дървена лъжица.Намазнява се тавичка 28 см,поръсва се с брашно и се изсипва тестото.Отгоре се заглажда и поръсва със сусам.Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса до суха клечка.Оставя се да се охлади поне 30 минути и се хапва.




Няма коментари:

Публикуване на коментар