неделя, 29 ноември 2020 г.

Маслен ябълков сладкиш със заквасена сметана

 


И този сладкиш е от тези леките с приятен аромат .Много е вкусен и си заслужава да бъде направен.



Продукти:


за тестото

300гр. брашно

80гр. захар

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

140 гр.масло

140гр. заквасена сметана


Крем

600гр. заквасена сметана

80гр. захар

1 пакетче ванилова захар

3 с.л. царевично нишесте

2 яйца


600гр. ябълки

Приготвяне:

В купа слагаме брашното ,солта,бакпулвера и маслото нарязано на кубчета.Притриваме с ръце.В друга купа изсипваме заквасената сметана , захарта и ваниловата захар.Бъркаме докато се разтопи захарта и прибавямеу сметаната.Омесваме меко тесто.Ако много лепне се добавя малко брашно.Оформяме на топка и завиваме с найлон.Прибираме за 1час в хладилника.

Разбиваме захарта и яйцата за плънката.Прибавяме ванилията и царевичното нишесте и сметаната.Всичко смесваме добре.

Изваждаме тестото от хладилника и върху хартия разточваме кръг.Ползвах тавичка 22см.Слагаме тестото с хартията и правим борд по стената.

Ябълките се обелват от кората и се режат на средни кубчета.Разпределят се върху тестото и отгоре се заливат с яйчената смес.




Пече се на 170 градуса около час или до приятен загар.


Остаяв се да се охлади напълно и след това се реже.


Насладете му се и да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар