понеделник, 21 декември 2020 г.

Пържени пурички с кори за баница

Продукти:

кори за баница нарязани на триъгълници

За плънката

1 яйце

извара

сирене

пресен магданоз

Приготвяне:

Корите се режат на 2,после още на 2 ,след това по диагонал на 2 и се получават триъгълници.Може големи,може и по-малки.Моите бяха от по-малките.

В купа се разбива яйцето,извара и сирене на око да е гъста сместа .В широката част на триъгълника се слага малко от плънката и се завива.В края се маже с вода,за да се залепи хубаво.



Правят се всичките по този начин и се нареждат в чиния.




След това в тиган с олио/аз сложих и малко масло ,но започна да прегаря мазнината/ и се пуска на средна температура.Слагат се пуричките  в горещата мазнина и се пържат.С щипка се обръщат когато се зачерви едната страна.


Трябва да се внимава с мазнината,защото може да пръсне ако излезе от някъде капчица вода от плънката.

Хапнахме с овче кисело мляко.




Няма коментари:

Публикуване на коментар