понеделник, 21 декември 2020 г.

Лесен ябълков пай







Продукти:
2 средни яйца
100 мл. мляко
80 гр. разтопено масло
150 гр. захар
200 гр брашно 
100 гр. шоколадови и цветни пръчици
2 червени ябълки
2 супени лъжици захар
1/2 с.л.лъжица канела
2 ч.л. бакпулвер
2 ванилии

Приготвяне:
Нарязваме ябълките на парчета и ги слагаме в подвижна форма от 22 см. Формата сме намазали с масло и сме сложили хартия за печене  на дъното. След като разпределяме  ябълките, поръсваме със захар и канела и оставяме формата  настрана.




 В купа изсипете яйцата, разтопеното масло, захарта, ванилията и брашното  и сместа разбъркайте добре.Накрая добавяме пръчиците.




 След това го изсипете върху ябълките . 




Печете в предварително загрята фурна за 45-50 минути при 170 градуса. 




След като се изпече, оставете го да се охлади и след това го обърнете, така че ябълките ще бъдат отгоре.


Нарежете след охлаждане.



Няма коментари:

Публикуване на коментар