събота, 27 февруари 2021 г.

Ябълков кекс




Продукти:
2 яйца
200 гр захар
300мл.прясно мляко
60 мл.олио
400 гр.брашно
1 бакпулвер
кора от портокал и ванилия.
локум

Приготвяне:
4 средни ябълки се обелват и нарязват на кубчета.В тиганче слагам 50 гр.масло и задушавам за 5 минути ябълките.
В купа разбивам яйцата и захарта до побеляване.Прибавям олиото и редувам млякото с брашното смесено с бакпулвера.Прибавам ванилията и настърганата портокалова кора.В сместа изсипвам ябълките и ако е останало маслот от тиганчето.Накрая добавих и нарязан локум-използвах с кокос.


Във форма 26 см. с хартия и намаслени стени изсипвам сместа .
Отгоре поръсих със смлени орехи.



и пекох на 170 градуса до готовност.


Свалих хартията и оставих да се охлади.


Нарежете и му се насладете!




Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар